- hitta den bästa mäklaren för dig!

Vanliga frågor

Fråga: Måste jag välja fastighetsmäklare genom mäklare.se om jag registrerar mig?

Nej, tjänsten bygger helt på frivillighet. Vi vill att du ska bli nöjd med de resultat du får, men önskar du välja en annan mäklare är det helt upp till dig!

Fråga: Kostar tjänsten något eller förbinder jag mig till någonting?

Nej, tjänsten är helt gratis för dig som ska sälja din bostad. Du förbinder dig inte till någonting alls.

Fråga: Varför ska jag använda tjänsten på mäklare.se?

Du sparar tid och antagligen pengar då vi gör jobbet grundligt åt dig. Att själv ringa till många mäklare blir oftast inte av, det tar tid. Att dessutom få uppgifter av mäklarna som enkelt går att jämföra är ännu svårare. Deras erbjudanden skiljer sig åt både gällande pris och vilka tjänster som ingår

Fråga: Är mäklare.se oberoende?

Ja, vi är helt oberoende från mäklarfirmor, mäklarsamfundet och fastighetsmäklarförbundet.

Fråga: Vilka fastighetsmäklare finns representerade hos Mäklare.se?

Alla mäklare som är registrerade hos Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet har möjlighet att lämna offerter genom oss.

Fråga: Kan mäklaren förändra avtalet efter att ha lämnat offerten?

När mäklarna lämnar offerten accepterar de samtidigt ett avtal som säger att han/hon inte får försämra erbjudandet till dig om du väljer att ge mäklaren försäljningsuppdraget inom 30 dagar. Mäklaren kan dock alltid tacka nej till uppdraget om denne inte hinner eller liknande.

Fråga: Hjälper ni mig att välja mäklare?

Nej, för att bibehålla vårt oberoende kan vi inte personligen framhålla en mäklarbyrå framför en annan, men sammanställningen med offerter är en god start för att göra ett bra val. Personkemi är viktigt!