Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om Mäklare.se.

Kostar tjänsten något eller förbinder jag mig till någonting?

Nej, Mäklare.se är en gratistjänst som är helt utan bindningar. Du behöver alltså inte betala någonting eller förbinda dig till någonting när du använder tjänsten.

Varför ska jag använda Mäklare.se?

Genom att använda Mäklare.se slipper du själv leta reda på, ringa till och hämta in offerter från olika mäklare. Vi gör jobbet åt dig, så att du kan spara både tid och pengar.

De mäklare som är anslutna till Mäklare.se vet om att de konkurrerar med varandra om att få dig som kund. Det innebär att du får deras bästa offerter.

Hur fungerar Mäklare.se?

Att använda Mäklare.se är enkelt, gratis och utan bindning. Så här går det till:

  1. Fyll i formuläret. Det tar inte längre tid än en minut.
  2. Få offerter. Du blir kontaktad av upp till fyra mäklare som ger dig sina prisförslag.
  3. Välj mäklare. Jämför mäklarnas arvoden, erfarenhet, säljstrategier och personligheter.

Svårare än så är det inte att få till en lyckad försäljning. Här kan du se en video om hur tjänsten fungerar.

Kan jag även sälja tomter via Mäklare.se?

Ja, kryssa bara i "Sälja tomt" i formuläret. I övrigt fungerar det på samma sätt som att sälja din bostad eller ditt fritidshus genom Mäklare.se.

Kan jag sälja en bostad utomlands via Mäklare.se?

För närvarande kan du tyvärr inte det, men vi planerar för en framtida utvidgning av tjänsten.

Är Mäklare.se en oberoende aktör?

Ja, vi står helt fria från mäklarfirmor, enskilda mäklare och branschorganisationer som Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet.

Kan mäklaren förändra avtalet efter att ha lämnat en offert?

När mäklarna lämnar sina offerter accepterar de samtidigt ett avtal som säger att de inte får försämra erbjudandet till dig om du väljer att ge mäklaren försäljningsuppdraget inom 30 dagar. Mäklaren kan dock alltid tacka nej till uppdraget om denne inte hinner eller liknande.

Måste jag välja en fastighetsmäklare genom Mäklare.se om jag använder tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Mäklare.se. Vi tror och hoppas att du blir nöjd med de erbjudanden du får – men om du mot all förmodan skulle vilja välja en mäklare från annat håll är det alltid helt upp till dig.

Hjälper ni mig att välja mäklare?

Nej, för att bibehålla vår ställning som oberoende aktör kan vi inte personligen framhålla en mäklarbyrå framför en annan, men att motta offerter från flera mäklare och mäklarfirmor är en bra start för att kunna välja rätt mäklare. Du får då möjlighet att komma i kontakt med de olika mäklarna. På så sätt kan du snabbt jämföra priser, säljstrategi och personkemi.

Kan jag använda Mäklare.se för att köpa en bostad?

Nej, i dagsläget är Mäklare.se enbart en tjänst för bostäder eller tomter som ska säljas. Vi tar dock alltid gärna emot återkoppling och synpunkter om vår tjänst. Skicka gärna e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du har några önskemål gällande tjänsten.

Får ni provision om jag väljer mäklare genom Mäklare.se?

Nej, alla mäklare som är anslutna till tjänsten betalar ett fast pris för att få vara med på Mäklare.se. Vi får inte mer betalt om du väljer en av våra anslutna mäklare. Däremot kommer mäklarna att ge dig ett så bra erbjudande som möjligt eftersom de vet att de konkurrerar med andra mäklare.

Hur tjänar Mäklare.se pengar om tjänsten är gratis?

Vi har knutit ett stort antal mäklare över hela landet till vår tjänst. Dessa mäklare betalar var och en en mindre summa för att vara med på Mäklare.se.

Vilka står bakom Mäklare.se?

Bakom Mäklare.se står företaget Nettbureau, som är en av Nordens ledande producenter av jämförelse- och offerttjänster. Du kan läsa mer om oss här.