Hitta mäklare för din gård

Jämför flera erbjudanden. Spara tid och pengar.

Jämför mäklare innan du säljer gården

Att sälja sin gård är en stor affär och det är viktigt att hitta den bästa mäklaren för just ditt objekt. Mäklare.se är en tjänst helt utan bindningar som hjälper dig att välja rätt.

Om du fyller i formuläret blir du kontaktad av maximalt fyra mäklare som vill sälja din gård. Mäklarna vet att de konkurrerar med andra om uppdraget och därför kan du känna dig förvissad om att du får deras bästa erbjudande. Det finns dock inga krav på att du måste tacka ja till någon och tjänsten är helt kostnadsfri.

Få erbjudanden från flera mäklare

En gård ställer krav på mäklaren

Gårdar är ett speciellt marknadssegment och köparna återfinns över hela landet. Den mäklare du väljer måste ha erfarenhet av olika marktyper, ekonomibyggnader och de specifika regler som gäller vid försäljning och köp.

Ett eget spekulantregister och lyckade försäljningar i bagaget är förstås viktiga komponenter. Dessutom bör du som säljer en gård lägga extra stor vikt vid förtroende och personkemi. Försäljningsprocessen tar lång tid och det kan vara prövande på många sätt att sälja sin gård. Mäklaren bör därför ha den mångfasetterade kompetens som ger dig ett helgjutet stöd genom hela processen.

Kanske har du redan funderingar på någon specifik mäklare som är dominerande i bygden eller som du har blivit rekommenderad? Tänk dock på att ändå alltid ta in offerter även från andra. Om en mäklare vet att du inte kollar med andra är det stor risk att mäklararvodet hamnar för högt och ansträngningarna inte ligger på den nivå du kan förvänta dig.

När du fyller i formuläret blir du kontaktad av maximalt fyra mäklare som vill sälja din gård. Ställ frågor till dem, fundera och välj den mäklare som du bedömer är bäst lämpad.

Att sälja gården är för de flesta livets största affär. Lämna den inte åt slumpen.

Gå till formuläret

Gäller det en lantbruksfastighet med kommersiell produktion? Använd hellre formuläret för näringsverksamheter.

Checklista
Jämför mäklare innan du säljer:

Säljstrategi
Hur tänker mäklaren gå till väga för att nå rätt köpare?

Erfarenhet
Vilka lyckade liknande försäljningar har mäklaren genomfört?

Mäklararvode
Vilken kostnadsstruktur gäller?

Personkemi
Fungerar kontakt och tillit?

OBS! Trygghet och seriösa mäklare. Samtliga mäklare som är anslutna till tjänsten Mäklare.se är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen samt medlemmar i Mäklarsamfundet eller Fastighetsmäklarförbundet. Tjänsten är kostnadsfri, du behöver inte välja någon av de mäklare som hör av sig och dina personuppgifter används inte under några omständigheter till något annat än att ge dig ett erbjudande per mäklare.

Landsöversikt