Ska du sälja din lägenhet?

Jämför mäklare först. Spara tid och pengar.

Jämför mäklare innan du säljer din lägenhet

När du ska sälja din lägenhet är det viktigt att hitta den bästa mäklaren för just ditt objekt. Mäklare.se är en gratistjänst helt utan bindningar som hjälper dig att jämföra och välja rätt mäklare för din försäljning.

En bostadsförsäljning är en stor affär och det är viktigt att du känner förtroende för mäklaren som ska hjälpa dig sälja din lägenhet. Genom att fylla i formuläret på Mäklare.se kan du jämföra erbjudanden från upp till fyra mäklare som vill hjälpa dig med din försäljning.

Mäklarna vet att de konkurrerar om uppdraget. Därför kan du känna dig säker på att du får deras bästa erbjudanden. Ställ frågor, jämför deras tjänster välj den mäklare du känner passar bäst för just din lägenhet – eller ingen alls. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting.

Få erbjudanden från flera mäklare

Hitta rätt mäklare för din lägenhet

Det finns många olika typer av lägenheter. Därför kan även säljstrategier och arvoden skilja sig åt mellan olika mäklare. För att öka oddsen för en lyckad försäljning är det smart att jämföra olika mäklare innan du gör ditt val.

Att sälja sin bostad är för vissa en av livets största affärer – därför är det viktigt att hitta rätt mäklare. Genom att låta flera mäklare värdera din bostad kan du både känna dig mer säker på vilket pris du kan förvänta dig och vad mäklararvodet ligger på.

Redo? Gå till formuläret

Sälja lägenhet – så gör du steg för steg

 • Värdering.
  För att få en indikation på vad du kan förvänta dig sälja bostaden för bör du låta en eller flera mäklare värdera lägenheten. Många mäklare erbjuder kostnadsfri värdering.
 • Hitta rätt mäklare.
  En bostadsförsäljning är en av livets största affärer. Jämför olika mäklare för att hitta rätt mäklare för just dig och din bostad.
 • Förberedelser inför visning.
  Behöver lägenheten rustas upp eller genomgå någon renovering för att göra den extra attraktiv inför en försäljning? Inför fotograferingen bör du även tänka på att plocka undan personliga ägodelar och se till att allt ser fint och fräscht ut. Vissa väljer att anlita en professionell stylist för att visa upp hemmet från dess bästa sida.
 • Visning.
  Tillsammans med mäklaren bokar du in visning av lägenheten. Visningen brukar antingen vara öppen för alla intresserade eller kräva en föranmälan.
 • Budgivning.
  Efter visningen inleds en budgivning bland dem som har anmält sig som intresserade av bostaden. Din mäklare håller både dig som säljare samt spekulanterna uppdaterade om nyinkomna bud.
 • Kontraktsskrivning.
  När du har fått in ett bud som du har accepterat är det dags att skriva kontrakt mellan dig och köparen. Oftast sker detta på mäklarens kontor. Datum för tillträde avtalas även oftast under detta möte.

Hitta mäklare nu

Fyll i formuläret

När du använder Mäklare.se får du kontakt med lokala mäklare som vill sälja din lägenhet. Det är enkelt. Det enda du behöver göra är att svara på några snabba frågor i formuläret för att ge mäklarna grundläggande information om det objekt du ska sälja.

Det är helt kostnadsfritt att använda Mäklare.se – och du förbinder dig inte till något.

Dina personuppgifter används inte under några omständigheter till något annat än att ge dig ett erbjudande per mäklare.

Gå till formuläret

En kvinna fyller i formuläret på Mäklare.se på sin bärbara dator.

Jämför mäklare

När du har fyllt i formuläret blir du kontaktad av utvalda mäklare. De vet att du jämför dem. Därför kommer de ge dig sina bästa erbjudanden. Jämför bland annat:

 • Säljstrategi. Hur tänker mäklaren gå till väga för att nå rätt köpare?
 • Erfarenhet. Vilka lyckade liknande försäljningar har mäklaren genomfört?
 • Mäklararvode.Vilken kostnadsstruktur gäller?
 • Personkemi. Fungerar kontakt och tillit mellan dig och mäklaren?

Jämför mäklare nu

En man i en soffa framför kort på mäklare som magiskt hänger i luften framför honom.

Välj mäklare

Välj den mäklare du tycker är bäst lämpad för din försäljning. Luta dig tillbaka och låt mäklaren hantera din försäljning.

Samtliga mäklare som är anslutna till Mäklare.se är seriösa mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen och är medlemmar i Mäklarsamfundet eller Fastighetsmäklarförbundet.

Så sätt igång nu genom att fylla i formuläret på denna sida. Det tar inte längre tid än en minut och det kostar dig ingenting.

Hitta rätt mäklare

Ett glatt par välkomnar en person genom att skaka dennes hand.

Landsöversikt