Sälj eller köp fastighet i utlandet

Få erbjudanden från flera svenska utlandsmäklare

Hitta rätt mäklare för din bostadsaffär utomlands

När du vill köpa eller sälja en bostad utomlands är det enklast och säkrast att ta hjälp av svenska mäklarbyråer verksamma i det område du är intresserad av. Fyll i formuläret så får du erbjudanden från flera mäklare som vill hjälpa dig.

Att använda sig av mäklare med verksamhet i det aktuella landet ger trygghet till bostadsaffären. Seriösa svenska mäklare kan hjälpa till med alltifrån att hitta rätt objekt till att följa utländsk lagstiftning.

Fyll i formuläret och få upp till fyra erbjudanden från utlandsmäklare som är verksamma där du vill köpa eller sälja. Jämför dem och välj. Eller välj ingen alls - tjänsten har inga bindningar. Det här är ett kostnadsfritt och enkelt sätt att snabbt komma vidare med dina utlandsplaner.

Fyll i formuläret nu

Att köpa bostad i utlandet

Vill du sälja< din bostad i utlandet?

Då kan du också använda vår tjänst.

Kryssa i att du vill sälja i formuläret, så blir du kontaktad av svenska mäklare som är aktiva i området och vill hjälpa dig.

Få erbjudanden från flera mäklare

Lockar en lägenhet på solkusten eller kanske en tillvaro på Rivieran? Drömmen om ett semesterhus eller kanske en utlandsflytt till varmare breddgrader är fullt möjlig att uppfylla. Många gör slag i saken och därför har de flesta stora svenska mäklarbyråer kontor på flera platser i södra Europa.

Det har nämligen visat sig att den vanligaste vägen till att äga en bostad utomlands är att ta hjälp av svenska mäklare som vet vad som måste göras på respektive marknad.

Även i samband med försäljning brukar många svenskar vända sig till svenska mäklarkontor på plats.

Exempel på marknader där svenska mäklarbyråer är aktiva:

  • Spanien
  • Portugal
  • Frankrike
  • Italien
  • Kroatien

Utlandsmarknaden ställer krav på mäklaren

Att köpa eller sälja bostad i utlandet som svensk medborgare är oftast en annorlunda process än i Sverige. Den mäklare du väljer måste därför ha erfarenhet av alltifrån juridiken till den kultur som präglar bostadsmarknaden i landet. Det kan handla om speciella skatter och lagfarter, men också om sådant som till exempel att mäklare i Spanien ofta inte har ensamrätt till ett objekt.

Mäklaren ska förstås ha den mångfasetterade kompetens som ger dig ett helgjutet stöd genom hela processen, men när du ska välja utlandsmäklare är också förtroende och personkemi viktiga komponenter. Genom att få personlig kontakt med flera olika mäklare kan du enklare jämföra dem och säkerställa att du gör ett bra val. Ett tips är också att begära referenser och höra med tidigare svenska köpare eller säljare om vad som gått bra eller mindre bra.

Få kontakt med flera mäklare

Kanske har du redan nu funderingar på någon specifik mäklare som är dominerande i området du är intresserad av eller som du har blivit rekommenderad? Tänk dock på att ändå alltid ta in offerter från flera. Om en mäklare vet att du inte kollar med andra är det stor risk att mäklararvodet hamnar för högt och ansträngningarna inte ligger på den nivå du kan förvänta dig.

När du fyller i formuläret blir du kontaktad av maximalt fyra mäklare som vill hjälpa dig att köpa eller sälja ditt utlandsboende. Ställ frågor till dem, fundera och välj den mäklare som du bedömer är bäst lämpad.

OBS!. Tjänsten är kostnadsfri, du behöver inte välja någon av de mäklare som hör av sig och dina personuppgifter används inte under några omständigheter till något annat än att ge dig ett erbjudande per mäklare.

Du får maximalt fyra erbjudanden. Om du får färre erbjudanden eller inget alls beror det på att vi för närvarande inte har full partnertäckning, men vi knyter ständigt flera mäklare till tjänsten.

Fyll i formuläret nu

Är du mäklare med utlandsverksamhet? - Anslut din byrå

Landsöversikt