Sälja Gård

Det är stor skillnad på att sälja en bondgård eller en herrgård, jämfört med att sälja en villa eller en lägenhet.

Annonser för gårdar är mycket mer sällsynta än lägenhetsannonser och de har ofta en annan målgrupp. Vanligtvis blir dessa typer av egendomar sålt under de ”gröna” vår-, sommar- och höstmånaderna.

Det finns gott om egendomar till försäljning under kategorin ”gårdar” på blocket.se och efterfrågan är stor. Det är tydligt att många svenskar lockas av det mer stillsamma livet på landet.

Små gårdar är förhållandevis lätta att sälja, medan de större gårdarna - till trots för stort intresse – har en tendens att ligga ute på marknaden under längre tid. Det handlar om mycket pengar när en gård ska säljas, vilket gör att säljprocessen tar längre tid.

Regelverket kring köp och försäljning av gårdar är dessutom mer komplicerat än vanliga bostäder. Det kan bland annat inkludera ekonomisk karta med gränser, jordarrondering, taxeringsuppgifter, skogsbruksplan och jaktavtal.

Egendomsmäklaren måste vara väl insatt i regelverket och veta vad det innebär både praktiskt och juridiskt. På det sättet kan du nå bästa möjliga försäljningsresultat och undvika problem i efterhand. Det är därför helt avgörande att du gör en noggrann undersökning innan du väljer mäklare.

Varför prova Mäklare.se?

Vi på mäklare.se har gjort det enklare för dig att hämta in erbjudanden från flera lokala mäklare, gratis och helt utan bindning. På så sätt kan du välja den bäst lämpade mäklaren, oavsett om du ska sälja eller göra en värdering av egendomen.

Detta är i linje med konsumentverkets rekommendationer, att jämföra erbjudanden från flera aktörer innan man väljer sin mäklare. Mäklarna är medvetna om att de konkurrerar med andra mäklare om att få dig som kund, vilket ger dig bästa möjliga erbjudande.

Genom att skicka in schemat på hemsidan är du redan igång med att hitta rätt mäklare, så att du lätt kan hitta det erbjudande som passar bäst för dig.