Jämför Spångas bästa mäklare

Ska du sälja din bostad i Spånga/Tensta? Genom att ta in flera mäklare och jämföra deras erbjudanden säkrar du en lyckad och lönsam försäljning.

Spara pengar

Jämför mäklararvoden. Det kan skilja mycket.

Nå högsta pris

Mäklarnas säljstrategi och lokalkännedom kan vara avgörande.

Känn förtroende

Personkemin mellan dig och din mäklare är viktig.

Fyll i formuläret för att jämföra mäklare

Omväxlande Spånga–Tensta

I naturnära Spånga–Tensta är spännvidden på bostadsutbudet stort. Området är en blandning av färgglada villaträdgårdar, radhus och miljonprogram. Här finns det mesta. Saknas storstadspulsen, tar det en kvart med kollektivtrafiken till innerstan.

Spånga–Tensta har haft en positiv utveckling och blivit allt mer eftertraktat. Nybyggda Tenstatornet med studentlägenheter och omvandlingen av Bromsten industriområde till bostäder har utvecklat stadsdelen.

Bo naturnära

Spånga ligger nordväst om Stockholm och har ca 40 000 invånare. Området består av stadsdelarna Bromsten, Flysta, Solhem, Lunda, Sundby och Tensta. Området är en naturskön del av Stockholms skärgård med skogar och ängar i en kuperad terräng. Stadsdelen har tre naturreservat - Hansta, Järvafältets och Igelbäckens naturreservat.

Det finns både villaområden och höghusområden i Spånga. I Bromsten, Solhem, Flysta och Sundby dominerar villaområdena. Detta är mycket attraktiva områden bland höginkomsttagare och lockar inte minst barnfamiljer.

Ursprung från kyrkbyn

Spånga har sitt ursprung i en liten kyrkby. De äldsta delarna av Spånga Kyrka byggdes redan på 1100-talet. Spånga socken nämns för första gången under 1300-talet. På 1800-talet blommade samhället upp tack vare järnvägsbanan. Efter järnvägens invigning 1876 började de bostadsområden som finns kvar än idag, som Bromsten och Solhem, byggas upp.

Nya studentbostäder i Tensta

Tensta byggdes upp under så kallade miljonprogrammet och består till stora delar av lägenhetshus. I 1998 grundades Tensta konsthall som har haft konstutställningar från flera internationellt kända konstnärer.

Våren 2017 stod Tensta Torn klart, en imponerande byggnad som med sina 18 våningar har blivit ett nytt landmärke i stadsdelen. Byggnaden har 243 studentbostäder och har blåst liv och rörelse i området.

Rikt utbud

Trots närheten till Stockholms innerstad finns det ett stort utbud butiker, caféer och restauranger i Spånga Centrum. Samtidigt är kommunikationerna till innerstaden goda, det går fort att komma in till storstaden. Pendeltågen går normalt fyra gånger i timmen, ännu oftare i rusningstider och tar 12–15 minuter till Stockholm Centralstation.

Spånga erbjuder många aktiviteter för de idrottsintresserade genom det rika utbudet idrottsföreningar i området. Spånga IP är kärnan i verksamheten med sina fotbollsplaner, friidrottsbanor, ishall, bandyplan och streetbasket.

Statistik

Här hittar du de senaste bostadspriserna för Spånga (Svensk Mäklarstatistik).

+ Läs mer

Utvalda mäklarkontor i Spånga - Tensta

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Kista/Tensta
Borgarfjordsgatan 19
164 53 Kista
Notar Bromma / Spånga
Drottningholmsvägen 428
168 76 Bromma