Dags för överlåtelse­besiktning?

Jämför besiktningsföretag först. Spara tid och pengar.

Överlåtelse­besiktning: Hitta rätt besiktningsman

Hitta rätt besiktningsman för din överlåtelsebesiktning. Få offerter från flera besiktningsföretag. Jämför dem och välj din favorit. Kom igång nu genom att fylla i formuläret.

Genom en överlåtelsebesiktning får en besiktningsman göra en objektiv bedömning av den fastighet du tänker köpa eller sälja. Besiktningsmannen gör då en så kallad okulär besiktning, vilket innebär att hen granskar bostaden med blotta ögat. Självfallet reagerar besiktningsmannen även på exempelvis dålig lukt och knarrande golv.

Varför bör jag boka överlåtelsebesiktning?

En överlåtelsebesiktning är bra att boka oavsett om du ska köpa eller sälja bostad. Affären blir tryggare samtidigt som köpare och säljare undviker att hamna i tvist.

Som köpare har du undersökningsplikt. Genom att anlita en besiktningsman som utför en överlåtelsebesiktning slipper du upptäcka eventuella brister efter köpet.

Som säljare har du upplysningsplikt. Boka därför en överlåtelsebesiktning innan bostadsförsäljningen, så att du kan meddela potentiella köpare om eventuella fel. Då stöter du inte på några oväntade brister som kan förhindra bostadsaffären från att gå igenom. Dessutom får du tid att åtgärda eventuella fel för att öka fastighetens värde.

Få flera offerter

Läs mer

Så funkar det

Att hämta in och jämföra offerter på besiktningsmän med Mäklare.se är enkelt. Så här gör du.

1. Fyll i formuläret. Berätta kort om vilken typ av fastighet som besiktigas.

2. Jämför offerter. Upp till fyra besiktningsföretag som är intresserade av att hjälpa dig ger dig varsin offert. Jämför deras priser.

3. Välj företag. När du har tänkt över dina alternativ behöver du bara välja det besiktningsföretag som du tycker passar bäst för jobbet. Inte nöjd med någon av offerterna? Då behöver du inte välja något företag alls.

Få dina offerter nu

Närbild på en besiktningsman som fyller i ett besiktningsprotokoll.

Landsöversikt