Akalla i Rinkeby-Kista, Stockholm

Rinkeby - Kista

Akalla i Rinkeby-Kista, Stockholm. (Foto: Karin Jonsson , Flickr)

Mäklare Rinkeby-Kista

Hitta den bästa mäklaren i Rinkeby-Kista.

Ska du sälja eller köpa bostad? Jämför de bästa mäklarna på Rinkeby-Kista och få en överblick. Välj det bästa erbjudandet för dig!

1: Hitta bästa mäklaren smidigt

Fyll i formuläret noggrant! Ju mer information – desto mer täcks dina behov och du är ett steg närmare det bästa erbjudandet för dig.

2: Jämför mäklare

Jämför mäklarna i Rinkeby-Kista och hitta fram till den bästa! Jämför och välj erbjudande efter bästa kompetens. Jämför kostnadsfritt - spara tid och pengar!

3: Välj det bästa erbjudandet

Välj mäklaren med bäst kostnadsförslag! Kom ihåg att du inte är bunden till att acceptera någon offert. Det är du som jämför och väljer det som passar dig!

Morgondagens Rinkeby-Kista är här

Kista är en av Stockholms mest dynamiska stadsdelar med ett livligt studentliv. Med nya bostadsprojekt, i närheten av den tredje högsta skyskrapan och Europas modernaste Gokartbana – är framtiden redan här.

I Rinkeby-Kista, som består av stadsdelarna Akalla, Hansta, Husby, Kista och Rinkeby, bor ungefär 50 000 (2016) personer. Vissa områden domineras av hyreslägenheter, bland annat Rinkeby och Husby. I andra områden finns det dock gott om möjligheter att köpa sig en egen bostad, till exempel Akalla och Kista. Utvecklingen i området, och inte minst framtidsplanerna har gjort att intresset bland både mäklare och köpare blir allt högre. Området erbjuder restauranger, caféer och Kista Galleria med bland annat 180 butiker, bio och bowling. Enligt Svensk Mäklarstatistik ligger genomsnittet på bostadspriser i Rinkeby-Kista på ungefär 36 400 kronor per kvadratmeter.

Kista Äng

Stockholm Stad har planerat ett nytt bostadsområde i Kista under namnet Kista Äng. Området ska få sitt eget centrum, förskola, skola, parker och torg. Ungefär 1600 bostäder, radhus och lägenheter, ska byggas etappvis och starten är planerad till slutet av 2018.

Naturnära stadsdel

Naturen är alltid nära i Rinkeby-Kista. Stadsdelen Hansta utgörs till största delen av Hansta Naturreservat, ett vidsträckt skogsområde som är också rikt på fornfynd. Flera vandringsleder går genom reservatet som domineras av gammal naturskog. I utkanten av Akalla, på Järvafältet finns ett koloniområde, en unik bebyggelse från 1600-talet och även Stockholm Kommuns enda kvarvarande aktiva jordbruk, Hästa Gård.

Sveriges Silicon Valley

Kista är Stockholms nyaste stadsdel, den byggdes upp under 1970- och 1980-talet. Bostadsområdena består av en blandning av lägenheter, villor, småhus och charmiga radhusområden. Kista är ett internationellt ICT-centrum, Information and Communication Technology och är ett av världens starkaste ICT-kluster med över 1000 ICT-företag. Här finns också Ericssons huvudkontor samt Sverigekontoren för Samsung, IBM och Nokia. Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms universitet har filialer i Kista med studier inom ICT.

Kista Science Tower

Med sina 32 våningar och 117 meter är Kista Science Tower Nordens högsta kontorsbyggnad. Det är också Sveriges fjärde högsta byggnad, före på listan finns grannbyggnaderna Kista Torn och Victoria Tower. Tillsammans präglar de tre byggnaderna med sina dryga 100-meterssiluetter Kistas stadsprofil.