Jämför de bästa mäklarna i Rinkeby-Kista

Ska du sälja din bostad i norrort? Genom att ta in flera mäklare och jämföra deras erbjudanden säkrar du en lyckad och lönsam försäljning.

Spara pengar

Jämför mäklararvoden. Det kan skilja mycket.

Nå högsta pris

Mäklarnas säljstrategi och lokalkännedom kan vara avgörande.

Känn förtroende

Personkemin mellan dig och din mäklare är viktig.

Fyll i formuläret för att jämföra mäklare

Nya möjligheter i Rinkeby-Kista

Kista och Akalla är dynamiska stadsdelar med många nya möjligheter till boende. Många med närhet till naturen.

I Rinkeby-Kista, som består av stadsdelarna Akalla, Hansta, Husby, Kista och Rinkeby, bor ungefär 50 000 personer. Vissa områden domineras av hyreslägenheter, bland annat Rinkeby och Husby. I andra områden finns det dock gott om möjligheter att köpa sig en egen bostad, till exempel Akalla och Kista. Utvecklingen i området, och inte minst framtidsplanerna har gjort att intresset bland både mäklare och köpare blir allt högre. Området erbjuder restauranger, caféer och Kista Galleria med bland annat 180 butiker, bio och bowling.

Stockholm Stad har planerat ett nytt bostadsområde i Kista under namnet Kista Äng. Området ska få sitt eget centrum, förskola, skola, parker och torg. Ungefär 1600 bostäder, radhus och lägenheter, ska byggas etappvis..

Naturnära stadsdel

Naturen är alltid nära i Rinkeby-Kista. Stadsdelen Hansta utgörs till största delen av Hansta Naturreservat, ett vidsträckt skogsområde som är också rikt på fornfynd. Flera vandringsleder går genom reservatet som domineras av gammal naturskog. I utkanten av Akalla, på Järvafältet finns ett koloniområde, en unik bebyggelse från 1600-talet och även Stockholm Kommuns enda kvarvarande aktiva jordbruk, Hästa Gård.

Sveriges Silicon Valley

Kista är Stockholms nyaste stadsdel, den byggdes upp under 1970- och 1980-talet. Bostadsområdena består av en blandning av lägenheter, villor, småhus och charmiga radhusområden. Kista är ett internationellt ICT-centrum, Information and Communication Technology och är ett av världens starkaste ICT-kluster med över 1000 ICT-företag. Här finns också Ericssons huvudkontor samt Sverigekontoren för Samsung, IBM och Nokia. Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms universitet har filialer i Kista med studier inom ICT.

Kista Science Tower

Med sina 32 våningar och 117 meter är Kista Science Tower Nordens högsta kontorsbyggnad. Det är också Sveriges fjärde högsta byggnad, före på listan finns grannbyggnaderna Kista Torn och Victoria Tower. Tillsammans präglar de tre byggnaderna med sina dryga 100-meterssiluetter Kistas stadsprofil.

Statistik

Här hittar du de senaste bostadspriserna i Rinkeby-Kista (svensk mäklarstatistik).
+ Läs mer

Utvalda mäklare i Rinkeby - Kista

Marcus Bodin SthlmFast
Marcus Bodin
Reg. Fastighetsmäklare / Partner
SthlmFast

Utvalda mäklarkontor i Rinkeby - Kista

SthlmFast
Kungsklippan 7
112 25 Kungsholmen