Ska du sälja sommarstugan?

Jämför mäklare först. Spara tid och pengar.

Sälja sommarstuga? Få flera offerter gratis

Ska du sälja din sommarstuga? Jämför mäklare och mäklararvoden innan försäljningen, så kan du spara pengar och säkra en bra vinst. Fyll i formuläret och få offerter från upp till 4 mäklare. Jämför dem och välj den du tycker är bäst lämpad för din försäljning.

Att sälja sin sommarstuga är inte olikt att sälja en vanlig bostad. Men det finns några saker att hålla koll på. En skillnad från vanliga bostäder är att sommarstugor och andra fritidshus inte behöver energideklareras vid försäljningen.

Fyll i formuläret nu

Sälj vid rätt tillfälle

När på året det är bäst att sälja beror på vilken sorts stuga det gäller. Sommarstugor säljs med fördel på våren och sommaren – särskilt runt påsk är det högsäsong för sommarstugor.

Vinstskatt vid försäljning av sommarstuga

När du har sålt sommarstugan ska du ta upp den vinst eller eventuella förlust du gjort i deklarationen. Om du går med vinst efter din försäljning måste du betala en vinstskatt, som vanligtvis ligger på 22 procent av vinsten. Vinstskatt kallas även reavinstskatt och kapitalvinstskatt.

När du säljer din sommarstuga kan du inte göra uppskov på vinstskatten. Uppskov innebär att du skjuter upp beskattningen av din vinst.

Tips: Så ökar du värdet på sommarstugan

1. Om du tilläggsisolerar och vinterbonar din stuga kan du bo i den året om samtidigt som värdet ökar. Dessutom minskar uppvärmningskostnaderna.

2. Åtgärda eventuella brister som mögel och skador på stugan. Kom ihåg att du som säljare har upplysningsplikt om och är ansvarig för dolda fel mot köparen i tio år efter försäljningen. Berätta därför om eventuella brister för din mäklare.

3. Hur ser det ut med internetuppkoppling i sommarstugan? Finns det täckning för mobilt bredband eller möjlighet till fast bredband? Undersök vad det kostar att dra fiber i stugan.

Få erbjudanden från flera mäklare

Fyll i formuläret

När du använder Mäklare.se får du kontakt med lokala mäklare som vill sälja din sommarstuga. Det är enkelt. Det enda du behöver göra är att svara på några snabba frågor i formuläret för att ge mäklarna grundläggande information om det objekt du ska sälja.

Det är helt kostnadsfritt att använda Mäklare.se – och du förbinder dig inte till att välja en mäklare. Du behöver alltså inte välja någon av de mäklare som hör av sig.

Dina personuppgifter används inte under några omständigheter till något annat än att ge dig ett erbjudande per mäklare.

Gå till formuläret

En kvinna fyller i formuläret på Mäklare.se på sin bärbara dator.

Jämför mäklare

När du har fyllt i formuläret blir du kontaktad av utvalda mäklare. De vet att du jämför dem. Därför kommer de ge dig sina bästa erbjudanden. Jämför bland annat:

  • Säljstrategi. Hur tänker mäklaren gå till väga för att nå rätt köpare?
  • Erfarenhet. Vilka lyckade liknande försäljningar har mäklaren genomfört?
  • Mäklararvode.Vilken kostnadsstruktur gäller?
  • Personkemi. Fungerar kontakt och tillit mellan dig och mäklaren?

Jämför mäklare nu

En man i en soffa framför kort på mäklare som magiskt hänger i luften framför honom.

Välj mäklare

Välj den mäklare du tycker är bäst lämpad för din försäljning. Luta dig tillbaka och låt mäklaren hantera din försäljning.

Samtliga mäklare som är anslutna till Mäklare.se är seriösa mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen och är medlemmar i Mäklarsamfundet eller Fastighetsmäklarförbundet.

Så sätt igång nu genom att fylla i formuläret på denna sida. Det tar inte längre tid än en minut och det kostar dig ingenting.

Hitta rätt mäklare

Ett glatt par välkomnar en person genom att skaka dennes hand.

Landsöversikt