Mäklare Askim-Frölunda-Högsbo

Ska du sälja eller köpa bostad? Jämför de bästa mäklarna på Askim-Frölunda-Högsbo och få en överblick. Välj det bästa erbjudandet för dig!
Så funkar det
  1. Fyll i formuläret

    Vi väljer då ut de mäklare i Askim-Frölunda-Högsbo som passar bäst för ditt objekt.

  2. Låt mäklarna konkurrera

    Jämför mäklarnas arvode, säljstrategi, lokalkännedom och personkemi.

  3. Välj den bästa mäklaren för dig

    Säkra en lönsam försäljning genom att anlita rätt mäklare för just din bostad.

När du har fyllt i formuläret blir du kontaktad av maximalt fyra mäklare som är intresserade av att sälja din bostad. De vet att de konkurrerar med andra mäklare om uppdraget och därför kan du känna dig förvissad om att du får deras bästa erbjudande. Det finns självklart inga krav på att du måste tacka ja till någon.

Redo? Gå till formuläret

Askim-Frölunda-Högsbo lovar puls, hav och grönska

Med närhet till hav, liv och röra i västra Göteborgs knutpunkt är Askim-Frölunda-Högsbo helt fägnande! Här är vidsträckta bostads- och villaområden med havsutsikt och vissa med egen brygga - allt strategiskt placerad mellan centrum och Göteborgs vackra skärgård.

Stadsdelen har 58 000 invånare (2015), ligger i den södra delen av Göteborg och är indelat i Askim, Hovås, Billdal, Frölunda Torg, Järnbrott, Ruddalen, Tofta, Flatås, Kaverös, Högsbohöjd, Högsbotorp och Högsbo industriområde. Askim-Frölunda-Högsbo erbjuder närhet till hav, skog, parker, promenad- och friluftsområden. Placeringen, variation mellan puls och natur är attraktivt för mäklare och bostadsköpare.

Shopping

Frölunda Torg är västra Göteborgs knutpunkt med ett stort upprustat center med 200 butiker. Stadsdelen gränsar till Sisjön ett stort industriområde som erbjuder stora shopping möjligheter. Här har bland annat sports-, inrednings-, leksaks- och matbutiker stora varuhus med ett enormt utbud och bra priser.

Naturnära

Högsbos norra del gränsar till Botaniska Trädgården och hela östra gränsen löper längs Änggårdsbergens naturreservat – en fantastisk oas mitt i stan. Änggårdsbergen består av branta, skogs- och ljungtäckta kullar som erbjuder härliga vandringsleder och fantastisk utsikt över staden. Askim, med en lång kuststräcka innefattar några av Göteborgs skärgårdsöar är väldigt naturnära och bara delvis bebyggt. Närheten till havet präglar området - här finns flera båthamnar och badplatser. Askimsbadet är ett av de mest välkända havsbaden i Göteborgsområdet - en vallfärdsplats för göteborgare under varma sommardagar.

Blandad bebyggelse

Högsbo och Frölunda består huvudsakligen av lägenhetsbyggnader, de har byggts under tre etapper mellan tidigt 1950-tal och tidigt 1960-tal. Här finns både hyres- och bostadsrätter, villa- och radhusområden. Askim domineras av lugna och idylliska villaområden, många med havsutsikt. Bostäderna i Askim är ofta exklusiva och hett eftertraktade.

Stadsdel i utveckling

I Frölunda planeras det stora utbyggnader och är ett område som satsas på. Totalt ska tusentals moderna lägenheter byggas och skapa nya levande knutpunkter anpassat modernt stadsliv. Priserna i området förväntas därför stiga de närmaste åren och bli ett mycket populärt område. Enligt Svensk Mäklarstatistik ligger genomsnittet på bostadspriser i Askim-Frölunda-Högsbo på ungefär 43 440 kronor per kvadratmeter.

Utvalda mäklare

Camilla Christander Christander Fastighetsförmedling
Camilla Christander
Fastighetsmäklare
Christander Fastighetsförmedling

Utvalda mäklarkontor

Christander Fastighetsförmedling
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg
MOHV Mölndal

Åby Arenaväg 8 A

BOkedjan

Backebogatan 12

Helins Mäklarbyrå

Kungsgatan 4

Västsvenska Fastighetsbyrån AB

Barken Beatrices gata 40

Visa fler mäklarkontor i Askim-Frölunda-Högsbo

Landsöversikt