Mäklare Örgryte-Härlanda

Hitta den bästa mäklaren i Örgryte-Härlanda.

Ska du sälja eller köpa bostad? Jämför de bästa mäklarna på Örgryte-Härlanda och få en överblick. Välj det bästa erbjudandet för dig!

1: Hitta bästa mäklaren smidigt

Fyll i formuläret noggrant! Ju mer information – desto mer täcks dina behov och du är ett steg närmare det bästa erbjudandet för dig.

2: Jämför mäklare

Jämför mäklarna i Örgryte-Härlanda och hitta fram till den bästa! Jämför och välj erbjudande efter bästa kompetens. Jämför kostnadsfritt - spara tid och pengar!

3: Välj det bästa erbjudandet

Välj mäklaren med bäst kostnadsförslag! Kom ihåg att du inte är bunden till att acceptera någon offert. Det är du som jämför och väljer det som passar dig!

Charmiga och idylliska Örgryte-Härlanda

Österut ligger charmiga Örgryte-Härlanda. Stadsdelen domineras av pittoreska landshövdingehus, caféer, kvarterspubar och grönområden. Med naturnära tillgång till Göteborgs populäraste friluftsområde Delsjön, täta kommunikationsmöjligheter och promenadavstånd till centrum är stadsdelen väldigt attraktivt bland mäklare och bostadsköpare.

I Örgryte-Härlanda bor det ungefär 60 000 (2016) och består av områdena Bagaregården, Björkekärr, Härlanda, Kallebäck, Kålltorp, Kärralund, Lunden, Olskroken, Redbergslid, Skår, Torpa och Överås. Stadsdelen bjuder på en blandning av moderna lägenheter, landshövdingehus och villaområden.

Hett område

Närheten till Delsjöområdet som är Göteborgs största och mest populära friluftsområde bidrar till aktivitetsutbud för alla åldrar. Hit lockas främst barnfamiljer, unga par – de som helt enkelt vill ha det naturnära och älskar friluftsliv och utomhusaktiviteter. I området finns även tillgång till barnomsorg och vårdcentral, apotek, systembolag och livsmedelsbutiker. Enligt Svensk Mäklarstatistik ligger genomsnittet på bostadspriser i Örgryte-Härlanda på ungefär 52 600 kronor per kvadratmeter.

Centrala villaområden

I Örgryte och Kålltorp finns några av Göteborgs mest centrala villaområden. De flesta husen är från 1900-talets första halva och det finns gott om exempel på storslagen arkitektur. Då Göteborg växte fram under 1600-talet valde de mer välbeställda familjerna att slå sig ner i denna delen av staden. Det är lätt att första varför när Svenska Mässan, Liseberg och centrala Göteborg ligger bara ett vackert promenadstråk bort. Åt andra hållet breder sig det fantastiska Delsjöområdet ut sig.

Historiska kvarter

På höjderna vid Olskroken, Härlanda, Bagaregården och Lunden finns det lägenhetsbyggnader med utsikt över hela Göteborg. Det vanligaste och mest typiska för området är de charmiga landshövdingehusen byggda mellan 1904–1930. De erbjuder både små och stora lägenheter i en mysig, lugn förstad med kort väg och enkla förbindelser in till centrum. Här är det gamla Göteborg väl bevarat och ständigt närvarande.

Den gröna stadsdelen

I Örgryte-Härlanda är det aldrig långt till en park. Många landshövdingehus har sina egna gröna innegårdar med lek- och grillplatser, perfekta för barnfamiljer. Annars är Delsjöområdet med sina oändliga motions- och promenadslingor. Området innefattar flera sjöar och stora skogsområden. Här finns bland annat Skatås motionscentral med lunchrestaurang och gym, frisbeegolf, kanotuthyrning, beachvolley, badplatser, rullskidslinga och utomhusgym. Området kryllar med liv året om och är en anledning till att Örgryte-Härlanda är ett av de mest eftertraktade bostadsområdena i Göteborg.

Mäklarkontor i Örgryte-Härlanda

BOkedjan

Backebogatan 12

REVENY

Nordhemsgatan 12