Jämför mäklare i Gamla stan

Hitta rätt mäklare inför din bostadsförsäljning. Spara tid och pengar.

Jämför Gamla stans bästa mäklare

Är det dags att sälja din bostad i Gamla stan? Ta in flera mäklare och jämför deras erbjudanden. Då säkrar du en lyckad och lönsam försäljning, samtidigt som du sparar tid och pengar.

Spara pengar

Jämför mäklararvoden. Kostnaderna kan skilja sig mycket.

Nå högsta pris

Mäklarnas säljstrategi och lokalkännedom kan vara avgörande.

Bli nöjd

Personkemin mellan dig och din mäklare är viktig.

Fyll i formuläret för att jämföra mäklare

Gamla stan

Gamla stan är, som namnet antyder, Stockholms äldsta del. Det var nämligen här som Stockholm grundades på 1200-talet. Här hittar du anrika hus, kullersten och smala gränder – minnen från svensk medeltid som skapar en fängslande upplevelse. Gamla stan är idag ett av Stockholms mest eftertraktade bostadsområden.

Den tätbebyggda ön är fullpackad med museer, restauranger, kaféer, gallerior och affärer. Många har därför inga problem med att spendera en hel dag här.

Anrik historia

Vissa skulle kalla Gamla stan för historiens och arkitekturens högborg i Stockholm. Byggnadsminnen med medeltida källarvalv varvas med modernare rokoko och häftiga utsmyckningar. Resultatet blir en historisk tillbakablick olik andra svenska platser.

Kända byggnader

De många sevärdheterna gör Gamla stan till en populär turistattraktion. Här hittar du bland annat Kungliga slottet, Storkyrkan och Stortorget, som är Stockholms äldsta torg och Gamla stans kärna. Alldeles intill Gamla stan ligger Riddarholmen med Riddarholmskyrkan, som är Stockholms enda bevarade klosterkyrka från medeltiden.

Bland museer hittar du Nobel Prize Museum, Postmuseum och Livrustkammaren, som är Sveriges äldsta museum och ligger i källaren under Kungliga slottet.

Bostadsmarknaden i Gamla stan

Förr i tiden ansågs Gamla stan vara en slum. Idag är området raka motsatsen. Här vill många bosätta sig, men det är bara omkring 3 000 personer som faktiskt bor i Gamla stan.

Att bygga nytt kommer inte på fråga här. Alltför många byggnader med kulturhistoriskt värde finns samlade här, och områdets cirka 36 hektar är fyllda.

Statistik och bostadspriser

De senaste bostadspriserna för Gamla stan hittar du här (Svensk Mäklarstatistik).

+ Läs mer

Landsöversikt