Jämför Östermalms bästa mäklare

Ska du sälja din bostad på Östermalm? Genom att ta in flera mäklare och jämföra deras erbjudanden säkrar du en lyckad och lönsam försäljning.

Spara pengar

Jämför mäklararvoden. Det kan skilja mycket.

Nå högsta pris

Mäklarnas säljstrategi och lokalkännedom kan vara avgörande.

Känn förtroende

Personkemin mellan dig och din mäklare är viktig.

Fyll i formuläret för att jämföra mäklare

Luxuösa Östermalm

Historia, arkitektur, tradition - och samtidig närhet till design, kultur och nattklubbsliv. Östermalm är området som förknippas med överklass, men har något för de flesta.

Invånarantalet på Östermalm uppgår till cirka 75 000 och stadsdelen hette från början Ladugårdslandet, efter de fyra kungliga ladugårdarna som fanns där. Granne med Östermalm ligger kungliga Djurgården där Skansen, tivolit Gröna Lund och vidsträckta grönområden och promenadstråk utgör Östermalmsbornas söndagsnöje.

De största och mest pompösa fastigheterna ligger längs Strandavägen, Narvavägen och Karlavägen. På Strandvägen återfinns även det klassiska inredningsföretaget Svensk Tenn som inreder många luxuösa hem på Östermalm. Områdena längs Valhallavägen längre upp på Östermalm har mer överkomliga bostadspriser.

Kultur och natur

Kungliga Dramatiska Teatern, Dramaten, är Sveriges nationalteater vid Nybroplan. Humlegården är lunga mitt i stadsdelen där även Kungliga biblioteket är beläget. Här i ”Humlan” kan både vuxna och barn bland annat betrakta statyn av Carl con Linné.

Nattlivet på Stureplan

När natten sänker sig vaknar Stureplan invid Humlegården till liv. Detta är centrum för Stockholms nattliv. Här kan du uppleva trendiga barer och röja loss på de exklusiva klubbarna.

Matkulturen på Östermalms saluhall

Östermalmshallen som funnits sedan 1888 är en historisk saluhall. Hit kommer Östermalmsborna för den personliga servicen, matkunskapen och toppkvaliteten på råvarorna. I närheten vid Östermalmstorg huserar det kända konditoriet Sturekatten i tre plan. Möbelinredningen är bland annat nyrokoko.

Historiska byggnader

I Kvarteret Krubban ligger Historiska museet där du kan uppleva forntid fram till nutid. I kvarteret ligger även delar av Oxenstiernska malmgården. Området omringas av Linnégatan, Narvavägen, Banergatan, Storgatan och Styrmansgatan. Samtliga byggnader i kvarteret Krubban klassas som kulturhistoriska värdefulla byggnadsminnen. Bland annat står här den enda kvarvarande byggnaden från Ladugårdslandets tid: 1600-talsbyggnaden Kronobageriet.

Stockholms mest exklusiva område

Att köpa bostad i denna omväxlande stadsdel kostar eftersom området har hög status och det finns många stora lägenheter med klassiska attribut som högt i tak med stuckaturer, djupa spröjsade fönster, fiskbensparkett, och öppna spisar.

Alternativ till Östermalm

Norra Djurgårdsstaden är ett nytt bostadsområde i anslutning till Östermalm. Här kan man bo i miljöanpassad nyproduktion. Vasastan i väster och Hjorthagen i norr är andra Östermalmsnära alternativ.

Bostadsmarknaden på Östermalm

På Östermalm finns Sveriges absolut högsta kvadratmeterpriser, men allt är inte lika dyrt. På stadsdelens cirka 3 kvadratkilometer finns bostäder för ca 70 000 människor. Här verkar förstås många mäklare som vill sälja din bostad i området.

Det lönar sig att vända sig till mäklare i närområdet eftersom lokalkännedom är viktigt. För att få ut bäst pris är det också viktigt att jämföra flera mäklare. Låt dem komma och värdera din bostad och ge dig en offert. Jämför deras engagemang och kunnande.

Om du fyller i formuläret och anger objektets adress väljer vi ut de fyra bästa mäklarna nära dig som du sedan kan jämföra.

+ Läs mer

Utvalda mäklare i Östermalm

Lena Reistam
 A Home 4U Fastighetsmäkleri
Lena Reistam
Fastighetsmäklare
A Home 4U Fastighetsmäkleri
Peter Johansson Mäklarringen Stockholms Innerstad
Peter Johansson
VD / Reg. Fastighetsmäklare
Mäklarringen Stockholms Innerstad
Thomas Bergstedt
 A Home 4U Fastighetsmäkleri
Thomas Bergstedt
Fastighetsmäklare
A Home 4U Fastighetsmäkleri

Utvalda mäklarkontor i Östermalm

A Home 4U Fastighetsmäkleri
Scheelegatan 1
112 23 Stockholm
Mäklarringen Stockholms Innerstad
Valhallavägen 159
115 53 Stockholm
Bjurfors Östermalm

Karlavägen 60

Visa fler mäklarkontor i Östermalm