Östermalm

Östermalm i Stockholm. (Foto: Flöschen, Flickr)

Mäklare Östermalm

Hitta den bästa mäklaren i Östermalm.

Ska du sälja eller köpa bostad? Jämför de bästa mäklarna på Östermalm och få en överblick. Välj det bästa erbjudandet för dig!

1: Hitta bästa mäklaren smidigt

Fyll i formuläret noggrant! Ju mer information – desto mer täcks dina behov och du är ett steg närmare det bästa erbjudandet för dig.

2: Jämför mäklare

Jämför mäklarna i Östermalm och hitta fram till den bästa! Jämför och välj erbjudande efter bästa kompetens. Jämför kostnadsfritt - spara tid och pengar!

3: Välj det bästa erbjudandet

Välj mäklaren med bäst kostnadsförslag! Kom ihåg att du inte är bunden till att acceptera någon offert. Det är du som jämför och väljer det som passar dig!

Lyx på Östermalm

Vill du ha blandningen av historisk nostalgi och arkitektonisk ridderlighet – med närhet till design, kultur och nattklubbsliv är Östermalm mitt i blinken för dig. Överklasslivet finner du här.

I Östermalm bor det drygt 74 000 och den pulserande stadsdelen hette från början Ladugårdslandet, efter de fyra kungliga ladugårdarna som fanns där. Namnet Östermalm kom till först i 1885, där hjärtat är Stureplan. Det är här begrepp som stekare, bratz och vaskning florerar. Närheten till nattklubbslivet, caféer och restauranter, de vackra fasaderna med spännande historia, eller gångavstånden till grönområdena på Östermalm är i lyxklass.

Kända profiler och stekheta gator

De fina stuckatur-lägenheterna finner du på Strandavägen, Narvavägen, Valhallavägen och Karlavägen. Strandavägsprofilen Ingrid Bergman hade sin barndomskvarter på denna attraktiva gata. Även svensk-österrikiska arkitekten och designikonen Josef Frank bosatte det klassiska inredningsföretaget Svensk Tenn på Strandavägen. Hit kan fortfarande folk vallfärda för att köpa möbler, textiler, glas och andra inredningsföremål. Valhallavägen är den mest prisvärda gatan för ett bostadsköp. För de som inte tänker med plånboken är Oxenstiernsgatan och Rigagatan två stekheta gator.

Hållbarhetsmål på Djurgården

Uppskattas vackra naturomgivningar är Djurgården väldigt populärt. Här vistas lokala och globala turister på promenadvägarna längs med vattnet. På norra Djurgårdsstaden planeras det minst 12 000 nya bostäder – där det tidigare varit gasproduktion och andra industriverksamheter. Här utgörs en särskild miljöprofilering i området, där målet är en klimatanpassad och fossilbränslefri stadsdel i 2030. Bostadsområdet är ganska nytt då planeringarna började i 2011, och i 2012 flyttade de första familjerna in. Bland de 5100 bostäderna är 500 studentbostäder. Bostäderna kommer att vara fullt utbyggt mellan Husarviken och det gamla Gasverket i Hjorthagen. Skansen, Gröna Lund och Abba-museet blir dina grannar om du investerar i din bostad här.

Kultur eller natur

Kungliga Dramatiska Teatern, Dramaten, som är ett av världens mest eftertraktade skola ligger på Nybroplan i Östermalm. Här erbjuds kultur på scenen antingen som publik framför scenen, eller skådespelarstudent bakom ridån. Vill du uppleva grönska är det inte långa vägen till Humlegården. Här på ”Humlan” kan både vuxna och barn njuta parken, åskåda Carl von Linnés staty, eller ta turen inom Nationalbiblioteket.

Nattlivet på Stureplan

Det sägs att Stockholms partyliv är samlat på ett och samma område – Stureplan. Här kan du uppleva härliga, trendiga barer, eller helt enkelt röja loss på de exklusiva klubbarna. Nattlivet levererar för både stekare och andra i olika åldrar, och lockar dit de som smakat nog av ädla champagnedroppar – för här vaskas det.

Matkulturen på Östermalms saluhall

Östermalmshallen som funnits sedan 1888 är inte bara historisk, den har även fått internationell uppmärksamhet genom utmärkelsen från prisbelönta tidningen Bon Appétit. Saluhallen ligger på Östermalmstorg, mellan Humlan och Dramaten. Östermalmshallen har blivit en favoritplats för världsberömda Jamie Oliver och andra kända kultureliter som uppskattar mat. Det är den personliga servicen, matkunskapen och toppkvaliteten på råvarorna som är ingredienserna till populariteten, än idag. Saluhallen har drivits av flera familjeföretag genom många generationer. Här möts de som är riktigt förtjusta i mat.

Historiska områden och kvarvarande byggnader

I Kvarteret Krubban ligger Historiska museet där du kan uppleva forntid fram till nutid. Museet är Sveriges ledande när det kommer till vikingarnas historia. I kvarteret ligger även delar av Oxenstiernska malmgården. Området omringas av Linnégatan, Narvavägen, Banergatan, Storgatan och Styrmansgatan. Samtliga byggnader i kvarteret Krubban klassas som kulturhistoriska värdefulla byggnadsminnen. Enda kvarvarande byggnaden är Kronobageriet från Ladugårdslandets 1600-tal. I närheten vid Östermalmstorg finns det kända konditoriet Sturekatten, i tre plan; brödboden och caféerna på övre plan. Lokalen är från 1700-talet, där möbelinredningen som bl.a. är nyrokoko tillhörde systrarna Anna Skog och Hildegard. De hade nämligen Sturekatten som sitt hem i 1940.

Stockholms mest exklusiva område

Att köpa bostad i denna omväxlande stadsdel kostar efter den höga statusen och lyxen området fyller. Kvadratmeterpriserna på Östermalm ligger på uppåt 100 0000 kronor i snitt, om inte mer. Mäklarna är här är vana att sälja 1900-tals lägenheter med klassiska attribut som högt i tak med stuckaturer, djupa spröjsade fönster, fiskbensparkett, och öppna spisar. Gatorna som är fulla av restauranter och moderna butiker lockar till sig alla generationer. Med plånboken full och rätt mäklare för dig kan bostadsdrömmen gå i uppfyllelse i Stockholms mest attraktiva område.

Fastän Östermalm bjuder på mycket shopping och uteliv så går det inte utöver det lugna i bostadsområdena. Vill du uppleva liv och röra med nära till fest och shopping, har du allt samlat runt Östermalmstorg och Stureplan.

Utvalda mäklarkontor i Östermalm

Bjurfors Östermalm
Karlavägen 60
114 49 Stockholm